У Хорватії та Боснії мігранти можуть потрапити на мінні поля

Утікачі від війни в Африці та на Близькому Сходу можуть стикнутися із мінними полями, якими всіяні величезні території Хорватії та Боснії. Шлях через Балкани до Європи дав біженцям надію після того, як ряд європейських країн закрив кордони

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на TVN24.

"Пересувайтеся уважно, тримайтеся добре означених дорог", - звертаються хорвати до біженців і публікують в інтернеті мапи мінних полів.

Зіткнувшись із закритим сербсько-угорським кордоном, біженці та мігранти із Африки та Близького Сходу вирушили до Європи через Хорватію. Однак, тут на них чекає нова небезпека: величезні заміновані території колишніх республік Югославії.

Мінними полями вкрита вся східна Хорватія на територіях, що межують із Сербією та Угорщиною, а також східна Боснія. Про них Балкани згадали минулого року, коли сталася найбільша в історії регіону повені. Вода вимила з грунту багато мін, і ніхто нині не знає, куди вони перемістилися.

Хорватія готова прийняти мігрантів незалежно від їхньої раси та релігії, заявив сьогодні прем'єр-міністр Зоран Мілановіч, передає The Guardian. Очільник Хорватії заявив також, що надасть допомогу біженцям, куди б вони не планували потрапити: до Німеччини чи Скандинавії.

Така заява дозволяє зробити припущення, що невдовзі небезпечними трасами можуть вирішити тисячі біженців.

Джерело: tvn24.pl