У Києві на "Молодості" покажуть фільм-переможець цьогорічних Канн

Стрічка французького режисера "Діпан" відкриє позаконкурсну програму "Фестиваль фестивалів"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт кінофестивалю.

Позаконкурсна програма "Фестиваль фестивалів" КМКФ "Молодість" відкривається французькою стрічкою Жака Одіяра "Діпан", яка стала володарем "Золотої Пальмової гілки" - головного призу Каннського кінофестивалю-2015.

"Діпан" - історія трьох тамільських біженців зі Шрі-Ланки, що оселилися в Парижі. Бойовик-сепаратист з "Тамільських тигрів", який втратив дружину і дітей, у пошуках кращого життя тікає до Франції. Разом з ним – жінка з дитиною, які видають себе за його сім'ю. Чоловік сподівається, що в такий спосіб швидше отримає притулок. Діпан – це їхнє нове прізвище, яке записане у фальшивих документах. Проте спокійного життя їм годі сподіватися. Незабаром біженцям доведеться згадати, хто вони та звідки.

Головну роль у фільмі зіграв Джесутасан Антонітасан – непрофесійний актор, колишній "тамільський тигр" (солдат збройного формування на Шрі-Ланці) та безпосередній учасник бойових дій. Він також, як і Діпан, виїхав до Європи. Там Антонітасан зарекомендував себе як успішний письменник: його мемуари про революційне життя стали бестселером.

Жак Одіяр є неодноразовим призером різних кінофестивалів. Зокрема, він відомий за стрічками "Їржа та кістка" (з Маріон Котіяр у головній ролі), "Пророк", "Читай по губах". А його дебютна стрічка "Дивися, як падають люди" (1994) відзначена трьома "Сезарами". "Фестиваль Фестивалів" - традиційна програма "Молодості", що привертає увагу публіки і преси вже понад десяток років. У ній демонструються стрічки-призери головних фестивальних гравців світу, зокрема Канн, Берліна, Локарно, Карлових Вар.

45-й кінофестиваль "Молодість" відбудеться з 24 жовтня по 1 листопада.