У Росії священика-наркомана затримали при спробі перекинути героїн в колонію

У Самарській області затримали священнослужителя при спробі передати партію героїну в колонію

Про це повідомляється на сайті управління ФСКН по регіону, передає Еспресо.TV.

"Служитель церкви був затриманий співробітниками наркополіції спільно зі співробітниками ІК-13 в момент перекидання 50 грам героїну на територію колонії. У момент затримання він перебував у наркотичному сп'янінні і як пізніше пояснив слідчому, бо перед поїздкою вжив наркотик внутрішньовенно", - йдеться в повідомленні відомства.

Стосовно нього порушено кримінально справу за статтею "Приготування до збуту наркотичних засобів". Як розповів 30-річний диякон Свято-Воскресенського монастиря, наркотичні засоби він вживає вже більше року.

Як зазначили у відомстві, чоловік став приймати наркотики, коли покинув монастир, вирішивши зайнятися особистим життям.

"Маючи середню професійну освіту теслі, він працевлаштувався в приватне підприємство, що займалося виготовленням меблів, і так само пристрастився до наркотиків. Вже через рік, коли залежність вимагала все більше грошей на дозу, а особисте життя так і не склалася, він знову вирішив повернутися в монастир", - уточнили в ФСКН.

Затриманий розповів, що в монастирі йому надійшла пропозиція від невідомої йому особи, який представлявся по телефону "Поп" виступати в якості постачальника героїну на територію ІК-13.

За визнанням затриманого, на тиждень він доставляв ув'язненим по 150-200 грам наркотику.

На даний час кримінальна справа відносно нього готується до передачі в суд.