Україна відмовилася від прокату фільму пропутінського режисера

Російський фільм Станіслава Гохорухіна не вийде в прокат в українських кінотеатрах

Про це повідомив Сергій Сорочкин - представник компанії "Люксор", яка займається прокатом стрічки, пише Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Україна відмовилася від прокату нової картини російського режисера Станіслава Говорухіна "Кінець прекрасної епохи". "У прокат Росії фільм виходить 1 жовтня. Розпис зараз ведеться. Досить широко. Окрім України, де від цього фільму відмовилися з усіх відомих причин", - сказав Сорочкин.

"Кінець прекрасної епохи" частково заснований на біографії письменника Сергія Довлатова. Картина розповідає про журналіста Андрія Лентулова, який намагається знайти місце в житті і професії.

Нагадаємо, що режисер Станіслав Говорухін є прихильником політики президента Росії Путіна і часто допускає антиукраїнські висловлювання. Окрім цього, режисер підписав лист на підтримку анексії Криму. Також він розповідав, як "потерпав від бандерівців" під час роботи на Одеській кіностудії. 

Крім того саме під час зйомок цього фільму російський актор Федір Добронравов, який виконав одну із головних ролей, та інші члени знімальної групи Станіслава Говорухіна побили сімейну пару з Нью-Йорка за те, що вона посміла запитати у відомого режисера, навіщо той підписав лист на підтримку окупації Криму.