Викрадені картини Енді Воргола знайшли у США

Дві з дев'яти картин – "Амурський тигр" та "Товсторогий баран" – передав адвокат чоловіка, який придбав їх кілька років тому

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Роботи передав в поліцію адвокат людини, яка купила їх кілька років тому у якогось бізнесмена. За словами юриста, його клієнт не знав, що картини вкрадені, але вирішив повернути їх після повідомлень ЗМІ.

Адвокат також підтвердив слідчим, що власник картин встиг продати ще одну вкрадену роботу Воргола – "Білоголовий орлан" - на аукціоні Bonhams в жовтні 2011 року, як раніше і передбачалося.

Всі три твори входять до серії художника "Види, що зникають", створеної в 1983 році. Поліція повідомила про викрадення цих та ще шести картин 10 вересня. Власники з Лос-Анджелеса виявили пропажу не відразу, а тільки через декілька років, оскільки зловмисники замінили оригінали копіями. Загальна вартість робіт оцінюється в $350 тис.

Шість інших вкрадених полотен входило в серію "Десять знаменитих євреїв XX століття", створену в 1980-х роках. Пропали портрети Луїса Брандейса, Мартіна Бубера, Джорджа Гершвіна, Сари Бернар, Гертруди Стайн і Зигмунда Фрейда.

Американський художник, продюсер, колекціонер Енді Воргол - творець робіт, що є синонімом поняття "комерційний поп-арт". Він очолює список найбільш продаваних художників. Найбільш високо цінуються його великоформатні полотна 1962-1964 років, ціни на які доходять до $100 млн.