Єгипетський мільярдер назвав ціну за два грецьких острови для біженців

Єгипетський мільярдер звернувся до власників двох островів у Греції з пропозицією купити їхню землю для надання притулку біженцям, що втікають від військових конфліктів. На благодійність Нагіб Савіріс готовий витратити $ 200 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

"Пан Савіріс визначив два приватних герциких острови, які представляють гарну можливість для проекту. Ми звернулися до їхніх власників і висловили наш інтерес у проведенні переговорів із ними за умови, якщо вони нададуть згоду уряду Греції на надання притулку найбільшій кількості біженців, яка тільки дозволена грецькими законами", - зазначається у повідомленні прес-служби мільярдера.

Співпрацю з Савірісом оголосила також агенція ООН у справах біженців. Після того, як бізнесмен заявив про бажання викупити грецькі або італійські острови на потреби мігрантів, він отримав понад 10 тис. мейлів із пропозицією волонтерської допомоги та фінансових пожертвувань для реалізації проекту.

Простір, який єгипетський бізнесмен викупить для поселення біженців, назвуть іменем загиблого сирійського хлопчика Айлана Курді, якого знайшли на березі турецького острова і чия історія сколихнула увесь світ.

На "Острів Айлана" єгиптянин готовий витратити $ 200 млн. Критикам свого проекту відповідає недвозначно: "Якщо у вас є краща ідея, ласкаво просимо. У моєму корпоративному світі діє правило: будь-хто, хто критикував моє рішення і не має кращого, має заткнутися". Статки Савіріса оцінюють у понад $2,9 млрд.