Генерального секретаря ФІФА звільнили

Генерального секретаря Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Жерома Вальке звільнили від його обов'язків

Про це в четвер, 17 вересня, повідомляється на офіційному сайті ФІФА, передає Еспресо.TV.

У заяві ФІФА говориться, що організації стало відомо про низку заяв, пов'язаних з Вальке, і ФІФА зажадала від комітету з етики почати розслідування щодо нього.

"Генеральний секретар ФІФА Вальке звільнений від своїх обов'язків до подальшого повідомлення. ФІФА зіткнулася з низкою звинувачень на його адресу і вимагає від Комітету з етики офіційного розслідування з цього приводу", - йдеться в прес-релізі.

Сам Вальке заперечує звинувачення на свою адресу, що стосуються його участі в нелегальних схемах з продажу квитків на матчі чемпіонату світу 2014 року. Про це заявив адвокат чиновника, чиї слова наводить агентство Reuters.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Вальке брав участь у нелегальних схемах з продажу квитків на матчі чемпіонату світу 2014 року, який пройшов у Бразилії.

Звинувачення проти чиновника висунув власник фірми JB Marketing Бенні Алон, яка займається реалізацією квитків на світові першості. За його словами, загалом зникло більше 8 тис. квитків на турнір 2014 року. Вальке заробив близько 2 мільйонів євро після перепродажу квитків на ігри з націнкою.

У липні 2014 роки після закінчення турніру поліція надала ФІФА 141 конфіскований квиток. Було встановлено, що чимала їх частина потрапила до рук шахраїв через іншу компанію Match Services, директор якої був заарештований, а пізніше звільнений з-під варти за рішенням суду.

Компанія Match Services базується в Цюріху і є офіційним партнером ФІФА з розповсюдження квитків, бронюванню та інформаційного супроводження чемпіонатів світу з футболу 2010 і 2014 років, а також Кубків конфедерацій 2009 і 2013 років.