Кримській "чиновниці", яка відкрила для Путіна колекційне вино 1775 року "світить" до 12 років тюрми

Прокуратура Криму при ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення збитків у зв'язку з самовільним відкупорюванням у Криму однієї з 5 пляшок 240-річного вина Jerez de la Frontera з колекції НВАО "Масандра"

Про це повідомив перший заступник прокурора АРК Назар Холодницький, передає Еспресо.TV з посиланням на Центр журналистских расследований

Зазначається, що вино відкрили спеціально для президента Росії Володимира Путіна та екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час нещодавнього відвідування ними "Масандри" в Криму.

"Кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах – за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. Збиток оцінюється в більш, ніж 2 мільйони гривень", – сказав перший заступник прокурора АР Крим Назар Холодницький.

Санкції ч.5 статті 191 Кримінального кодексу передбачають позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Після анексії Криму Росією генеральним директором НВАО "Масандра" призначили Яніну Павленко. За інформацією, саме вона під час відвідування підприємства Путіним і Берлусконі особисто відкоркувала для них одну з пляшок унікального колекційного вина Jerez de la Fronteraврожаю 1775 року, яке привіз до Криму з Іспанії сам засновник "Масандри" граф Михайло Воронцов. Вартість пляшки такого вина, за різними оцінками, становить від 100 до 150 тисяч доларів.

Як відомо, екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у Криму 11 вересня.Нагадаємо, окупаційна влада Криму обіцяла Берлусконі теплий прийом.

Міністерство закордонних справ України засудило цей візит Берлусконі. У відомстві зазначили, що дії італійського політика ідуть у розріз із політикою Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим.

Раніше Берлусконі заявив, що Путін пропонував йому російське громадянство і посаду міністра економічного розвитку.