Лех Валенса попросить Володимира Путіна про зустріч

Колишній президент Польщі Лех Валенса готовий бути посередником у перемовинах із Володимиром Путіним і закликає поважати інтереси Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російське видання "Новая газета".

"Я хочу попросити Володимира Путіна про зустріч і поговорити. Не переконувати, а дати аргументи, які дозволять інакше поглянути на проблеми... Я, звичайно, не знаю, чи захоче він зі мною говорити. Але спробую, помалу", - сказав колишній президент Польщі Лех Валенса в інтерв'ю виданню.

Він підкреслив, що Росія має приймати рішення інтелектуальні, а не силові, і тоді на її боці буде увесь світ. Валенса висловив готовність бути посередником із російським президентом у питаннях зближення Росії з Європою.

"Я у будь-який час дня і ночі готовий почати розмову з Путіним. Таємно або публічно. Метою переговорів буде інтеграція Росії в Європу або Європи в Росію, як-завгодно. Головне, щоб ми разом почали створювати, почали діалог, а не монолог", - сказав лідер польського опозиційного руху "Солідарність".

Валенса також висловив переконання, що Путіну потрібно дати шанс, вислухати його аргументи і пам'ятати про інтереси Росії, які необхідно поважати.