Ляшко звинуватив Порошенка у замовних переслідуваннях і показав SMS

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко стверджує, що президент Петро Порошенко особисто замовив переслідування його особисто і його однопартійців через відмову брати участь у корупційних схемах

Про це він заявив біля Верховної Ради, передає Еспресо.TV із посиланням на "Українську правду".

За словами Ляшка, Порошенко нібито просив його посприяти у поверненні під його контроль компанії "Нафтогазвидобування", яку у нього відібрали представники колишньої влади.

Сприяння, за словами Ляшка, мало полягати у призначенні помічника газового олігарха Олександра Оніщенка на посаду керівника "Держгеонадра".

У цих переговорах, які тривали п'ять днів, за словами політика, також начебто брали участь депутат від БПП Віталій Кононенко і голова АП Борис Ложкін, однак Ляшко відмовився.

"Після цього Порошенко почав мене переслідувати", – заявив Ляшко.

Також він стверджує, що Порошенко особисто у кабінеті спікера Володимира Гройсмана "валив" закон про ринок газу, який вивів облгази з-під контролю олігарха Дмитра Фірташа.

Зокрема, за словами депутата, Порошенко у власному кабінеті показував п'яти керівникам України порнографічне відео нібито за участю Ляшка.

"Я стверджую, що це відео особисто у кабінеті президента Порошенка він демонстрував як мінімум п'ятьом керівникам країни. Вони тричі передивлялися це відео. Як мінімум три з п'яти учасників мені про це сказали", – заявив він.

За словами Ляшка, це відео було сфальсифіковано. Також він заявив, що, дізнавшись про це, написав Порошенкові 6 липня SMS з текстом "Петро Олексійович, вітаю. Мені сказали, що вам подобаються порнофільми". Ляшко продемонстрував це повідомлення журналістам на своєму телефоні.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за затримання та арешт народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.  Перед цим генеральний прокурор Віктор Шокін представив з трибуни Верховної Ради відео-компромат на корупційну діяльність Ігоря Мосійчука.

Пізніше його затримала СБУ.