НБУ ліквідував ще один банк

Національний банк України прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Національні інвестиції" до категорії неплатоспроможних

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу НБУ.

"Непрозорість цілої низки операцій банку та стрімке суттєве скорочення ліквідних коштів стали причиною віднесення його до категорії проблемних та введення в банк куратора", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пізніше було встановлено факти невідображення ПАТ "Національні інвестиції" у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк.

"Через це, згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних", - зауважили у відомстві.

За словами першого заступника голови Національного банку Олександра Писарука, банки з непрозорою структурою власності найчастіше потрапляють до ФГВФО саме через проведення ризикових та непрозорих операцій, які в результаті приводять до втрати ліквідності.

Нагадаємо, сьогодні також Нацбанк прийняв постанову "Про віднесення ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних".