Петиція про збільшення міри покарання для корупціонерів зібрала понад 25 тисяч підписів

Електронна петиція до президента України про збільшення міри покарання державних службовців за хабарництво зібрала понад 25 тисяч підписів

Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві глави держави, передає Еспресо.TV.

"Для осіб, які здійснюють державну діяльність (депутати, голови сільських та міських рад, судді, прокурори, органи правопорядку, органи контролю, митники і т. п) пропоную збільшити покарання за хабарництво. Для вищих керівних посад обов'язково конфіскація майна і 20 років в'язниці без права помилування", - йдеться в тексті петиції. 

Відповідно до порядку на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

28 серпня президент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив порядок розгляду електронної петиції, адресованої президентові, та дав старт роботі сайту для подання цих петицій.

Нагадаємо, петиція про вільне володіння зброєю набрала необхідних 25 тис. голосів. Вона має стати першою електронною петицією, яку розгляне глава держави.