Рада дала згоду на затримання та арешт Мосійчука

Верховна Рада проголосувала за затримання та арешт народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука

"За" проголосували 262 народних депутати, передає Еспресо.TV.

Перед цим генеральний прокурор Віктор Шокін представив з трибуни Верховної Ради відео-компромат на корупційну діяльність Ігоря Мосійчука.

Після цього він просто з трибуни парламенту передав спікеру Володимиру Гройсману подання на затримання та арешт вищезгаданого депутата.

Спікер парламенту заявив, що в найкоротші терміни підпише це рішення парламенту.

Згідно з інформацією ГПУ, І. Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Під час звернення до народних депутатів у парламенті щодо підтримання вказаного подання Віктор Шокін наголосив, що в ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів народним депутатом України були проведені слідчо-розшукові дії. Він також звернув увагу на те, що всі докази у кримінальному провадженні зібрані з дотриманням норм КПК.