СБУ затримала Мосійчука

Бійці Служби безпеки України затримали радикала Ігоря Мосійчука, докази отримання хабара якого в Раді продемонстрував генпрокурор Віктор Шокін

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

 Під час операції затримання свого соратника лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко намагався перешкоджати. Водночас, він наголосив, що на засідання фракції було вирішено, що Мосійчук сам добровільно здасться. 

Через деякий час Мосійчук таки вийшов до силовиків. Зазначимо, що під час затримання СБУ намагалася прорватися в кабінет Мосійчука, однак Ляшко нікого не пускав.

Затриманого Мосійчука вивели на внутрішнє подвір'я Ради. А потім дуже швидко вивезли на декількох автівках. Куди відвезли екс-радикала - наразі невідомо.

Фото УП

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за затримання та арешт народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.  Перед цим генеральний прокурор Віктор Шокін представив з трибуни Верховної Ради відео-компромат на корупційну діяльність Ігоря Мосійчука.

Окрім того, лідер Радикальної партії Олег Ляшко після сьогоднішнього засідання Верховної Ради України заявив, що не буде "покривати" однопартійця Ігоря Мосійчука, якого звинувачують у корупції. 

За інформацією ГПУ, І. Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

Під час звернення до народних депутатів у парламенті щодо підтримання вказаного подання Віктор Шокін наголосив, що в ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів народним депутатом України були проведені слідчо-розшукові дії. Він також звернув увагу на те, що всі докази у кримінальному провадженні зібрані з дотриманням норм КПК.