В Одесі посадили під домашній арешт чоловіка, який привіз із зони АТО гранати й зброю

В Одесі у місцевого мешканця МВС вилучив арсенал боєприпасів

Про це повідомила прес-служба МВС Одещини, передає Еспресо.TV.

Зазначається, що в одесита вилучили одну гранату "Ф-1", три гранати "РГД-5", п’ять запалів до вибухових пристроїв, декілька капсул для електродетонаторів, пристрій для проведення в дію вибухонебезпечних речовин, підривач та близько п’ятиста грамів пластичної вибухової речовини.

"Слідством встановлено, що 40-річний чоловік нещодавно повернувся із зони АТО, звідки привіз до Одеси арсенал боєприпасів та вибухових речовин", – йдеться в повідомленні.

Вилучене направили для проведення вибухотехнічної експертизи. Зараз працівники міліції з’ясовують, з якою метою чоловік привіз до Одеси зброю.

Правопорушникові вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Приморським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, на Волині на приватному подвір'ї знайшли схованку з гранатами та зброєю.

Нагадаємо, напередодні на Чернігівщині демобілізований боєць підірвався разом із місцевою жителькою на привезеній із фронту гранаті.