Свавілля РПЦ змусило похоронників "викрасти" 40 трупів з моргу

У російському місті Єкатеринбург підтримуваний РПЦ похоронний дім закрив доступ до міського моргу іншим похоронникам, змусивши їх "викрадати" тіла померлих

Про це розповідає міський портал 66.ru, передає Еспресо.TV.

Похоронний дім "Вознесіння" закриває собою в’їзд до будівлі судмедекспертизи, не пускаючи туди працівників інших похоронних агентств.

Минулої ночі кілька десятків перевізників небіжчиків, яким треба було доставити на судмедекспертизу 20 тіл і забрати звідти ще близько 40, на своєму службовому транспорті заблокували в'їзд на територію "Вознесіння", вимагаючи пропустити їх. Проте охоронці похоронного дому відмовили їм. На місце конфлікту прибули правоохоронці.

Разом з перевізниками прибули й громадяни, які хотіли забрати з моргу своїх померлих родичів, але їх також не пропускали охоронці "Вознесіння". Тому люди почали шукати обхідних шляхів до будівлі судмедекспертизи  і виносити тіла небіжчиків на руках.

Похоронники врешті пробили частину загорожі сусідньої з судмедекспертизою лікарні й почали розвантажувати тіла з катафалків прямо на асфальт. Туди ж вони зносили трупи з моргу. Потім їх на ходу сортували і вантажили знову в катафалки. Деякі перевізники, яким не вдалося потрапити на цю територію на службовому транспорті, вантажили тіла у власні автівки.

Перевізники заявляють, що цей конфлікт триває вже довго і побоюються, що в наступні дні їм знову доведеться транспортувати небіжчиків таким чином.