У Росії звільнили головного редактора сайту "Коммерсантъ" через інтерв'ю з Навальним

Головного редактора сайту видавничого дому "Коммерсантъ" Андрія Коняхіна відправили у відставку. Звільнення може бути пов'язане з опублікуванням розшифровки інтерв'ю з Олексієм Навальним, яка вийшла на радіо "Коммерсант-FM" на початку вересня

Про звільнення Коняхіна РБК повідомили два джерела у видавничому домі і підтвердив знайомий головного редактора сайту "Коммерсанта".

За словами одного з джерел, про відставку було оголошено на ранковій редколегії видавничого дому (ВД). Про причини звільнення сказано не було, розповідає співробітник ІД.

За словами одного зі співрозмовників РБК, керівництво "Коммерсантъ" було незадоволене роботою Коняхіна, чутки про його можливе звільнення у ВД "ходили давно".

Три інших співробітника кажуть, що одним із приводів до звільнення міг послужити скандал, який виник через інтерв'ю з опозиціонером Олексієм Навальним. Інтерв'ю вийшло в прямому ефірі "Коммерсант-FM" 4 вересня.

Розшифровку інтерв'ю було викладено на сайт kommersant.ru. Інтерв'ю по можна знайти на сайті, але в скороченому форматі: "редакція за рекомендацією Правового департаменту порахувала необхідним видалити частину інтерв'ю, яка може бути витлумачена як така, що порушує статтю 4 Закону РФ від 27.12.1991 №2124-1 "Про засоби масової інформації", зазначено на сайті.

Андрій Коняхин очолював сайт ВД "Коммерсантъ" з 2013 року.