В Саудівській Аравії Burger King подаватиме зелені бургери

Ресторани мережі швидкого харчування Burger King, розташовані в Саудівській Аравії, запропонують своїм клієнтам зелені бургери

Про це повідомляється на офіційній сторінці фастфуду в Instagram, передає Еспресо.TV.

Випуск нової страви приурочений до святкування 83-ї річниці заснування королівства, що відбудеться 23 вересня.

Зеленими в новому бургер будуть лише булочки, салат і огірки. Ні м'ясо, ні інші інгредієнти забарвлювати у зелений не будуть.

Це вже не вперше мережі фастфуду пропонують своїм клієнтам страви, пофарбовані в незвичайні кольори. Наприклад, у червні японський Burger King почав продажі двох червоних бургерів. Роком раніше компанія випустила два види чорних бутербродів. До їх складу увійшли чорні булочки і чорний плавлений сир. Інші інгредієнти були пофарбовані за допомогою чорнила кальмара і бамбукового вугілля. 

Зелений колір вважається одним із символів Саудівської Аравії. Наприклад, прапор країни являє собою прямокутне зелене полотнище з шахада (мусульманським символом віри). Такий вибір кольору не випадковий: в ісламі зелений вважається символом райських садів, молодості і достатку.

Додамо, що Burger King запропонувала конкурентам з McDonalds спільно створити бургер в рамках некомерційного проекту Peace One Day.