Яценюк поставив ультиматум Росії щодо "кредиту Януковича"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Київ не має наміру надавати Росії кращі умови реструктуризації свого боргу на $ 3 млрд, тому РФ повинна погодитися на загальні умови

Про це прем'єр заявив під час засідання Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

Сьогодні Верховна Рада України розгляне пакет законопроектів, необхідних для запуску юридичного механізму реструктуризації держборгу.

"Росія відмовилася брати участь у комітеті кредиторів і не погодилася на угоду про реструктуризацію, вона хоче погашення всього боргу. Хочу ще раз заявити, що кращих умов не буде - або приймаєте ці умови, або кращих умов Росія не отримає", - сказав сьогодні Яценюк.

Раніше Яценюк заявив, що Україна домовилася з кредиторами про реструктуризацію боргу, зокрема, про списання 20% заборгованості.

При цьому, за його словами, Росія, яка не входить до комітету кредиторів України, не отримає кращих умов по кредиту, ніж ті, на які погодилися інші кредитори.

Уряд України пізніше затвердило попередні умови реструктуризації держборгу, включивши до її периметр і викуплені Росією євробонди на $3 млрд, які в Києві вважають комерційним, а не державним кредитом.

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявляв, що Росія вимагатиме повного погашення Україною євробондів у грудні поточного року. За його словами, РФ відносить себе до офіційних кредиторів, питання врегулювання боргу з офіційними кредиторами, з державами розглядається окремо.