Фотофакт: Журналісти виявили в Сирії ще більше російської техніки

Сайт розслідувань Bellingcat знайшов нові докази присутності російських військових у Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Bellingcat.

Зокрема, журналісти Bellingcat оприлюднили знімки російського мобільної радіостанції Р-166-0,5 "Артек". Ця техніка призначена для передачі зашифрованих радіосигналів на великі відстані.

Поява такої техніки в Сирії не лишає сумнівів щодо намірів Росії в Сирії, зазначають журналісти. "Р-166-0,5 дозволить російським військам підтримувати зв’язок з прибережними штабами в Тартусі або Латакії, поки вони знаходяться далеко від них".

"Виявилося, що Росія глибше залучена до громадянської війни у Сирії, ніж багато хто думав раніше", - зазначають журналісти.

Установку на фото супроводжують бійці Національних сил оборони – армії, що зберігає лояльність президенту Башару Асаду. Але набагато цікавіше, пише видання, що поруч із відкритим люком сидить солдат в російській уніформі.

Фото: bellingcat.com

На задній стороні мобільної радіостанції видно, що тактичний номер замальовано оливковою фарбою. Це робить неможливим з’ясувати, до якої частини належить техніка. Приховування тактичних номерів та інших ідентифікаційних ознак – стандартна практика під час конфлікту в Україні, зазначає Bellingcat.

Тим часом агентство Reuters з посиланням на власне джерело пише, що військові почали використовувати російську зброю кілька тижнів тому, після того як пройшли спеціальну підготовку.