Ціни на нафту падають через збереження облікової ставки в США

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п'ятницю на тлі рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США зберегти базову процентну ставку на рекордно низькому рівні 0-0,25% річних

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,09% - до 49,11 долара за барель. Вартість жовтневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI опускалася на 0,41% - до 46,71 долара за барель, передає Еспресо.TV з посиланням на ПРАЙМ.

Комітет з відкритих ринків ФРС США за підсумками чергового засідання не прийняв рішення про підвищення базової процентної ставки, що знаходиться на рівні 0-0,25% річних з грудня 2008 року. При цьому регулятор заявив, що розгляне можливість підвищення ставки при подальшому поліпшенні ситуації на ринку праці і впевненості в прискоренні інфляції.

Підвищення ставки надало б підтримку американській валюті, що, у свою чергу, зробило б тиск на ціни на "чорне золото".

"Федрезерв залишив низькі ставки, так як він турбується щодо стану світової економіки. Це викликає у мене побоювання щодо світового попиту на нафту", - наводить агентство Рейтер думку нафтового трейдера.

Крім того, нові ознаки того, що ОПЕК продовжить боротися за частку на ринку, чинять тиск на котирування. Як відзначає агентство, представник Кувейту в ОПЕК в четвер заявив, що ціни на "чорне золото" самостійно знайдуть баланс, однак для цього потрібен час. Таким чином, країна підтримала стратегію картелю по захисту своєї частки на ринку, відзначає агентство.