Фотофакт: З вершини Ельбрусу поцупили 75-кілограмову штангу

Невідомий украв з вершини Ельбрусу штангу вагою 75 кг, яку наприкінці серпня підняв на найвищу точку Європи президент федерації пауерліфтингу Мурманської області Андрій Родічев

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Комсомольскую правду".

Як стало відомо, снаряд пролежав на Ельбрусі близько тижня.

У мережі з'явилося фото, як невідомий хлопець, обличчя якого приховано маскою, розкрутивши штангу, спустив її з вершини. Гриф він ніс на плечах, а диски тягнув по снігу на мотузці.

Для чого він це зробив, не ясно. Користувачі соцмереж припустили, що вся справа в ціні снаряда - подібна штанга може коштувати близько $1500.

"Дуже хотів би заявити в поліцію на викрадача. Вкрадена штанга - особисто моє майно, подарунок від дорогих людей. Невідомий, який вкрав штангу з вершини Кавказу, точно був не звичайним туристом і довго готувався до злочину. Людина спеціально йшла на Ельбрус з метою зняти штангу, розпиляв замки, значить брав із собою необхідний важкий інструмент. Штанга - не з дешевих, коштує вона пристойно, тому так просто я цього не залишу", - заявив Родічев.

Пауерліфтер зазначив, що саме гроші штовхнули його на сходження зі штангою.

"Для професійних змагань з пауерліфтингу потрібна спеціальна штанга, яка коштує близько півмільйона рублів. Такого снаряда немає в Мурманську, як немає і грошей у федерації на нього. Сподіваюся, завдяки моїм сходження знайдуться спонсори, які захочуть нам допомогти", - говорив після сходження спортсмен.