Комітет захисту журналістів вимагає зняти санкції з усіх медійників

Після того, як Петро Порошенко прибрав зі скандального санкційного списку шість журналістів, міжнародна спільнота вимагає зняти санкції з усіх медійників

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт організації "Committee to Protect Journalists".

"Ми задоволені, що влада України відреагувала на викликане санкціями міжнародне обурення, виключаючи зі списку шістьох міжнародних журналістів... Тепер уряд Петра Порошенка повинен виключити всіх журналістів та блогерів зі списку і дозволити їм вільно працювати в регіоні", - сказала Ніна Огнянова, координатор програми у Європі та Центральній Азії.

Одразу ж після публікації списку Комітет захисту журналістів засудив такі дії української влади. Ніна Огнянова заявила, що такий спосіб накладання санкцій "підриває інтереси України, блокуючи життєво важливі новини та інформацію, яка повідомляє світовій громадськості про політичну кризу в країні".

Дуня Міятович, представник ОБСЄ із питань свободи слова, також закликала Україну не вдаватися до таких авторитарних методів.

Зауваживши бурхливу реакцію міжнародної спільноти, Петро Порошенко розпорядився виключити із санкційного списку шість журналістів. У попередній редакції до нього входило понад 400 осіб, які "становлять загрозу національній безпеці". Нині на сайті президента і РНБО сам список відсутній.