Останній бій найкращого боксера світу приніс шалені збитки телеканалу

Телеканал Showtime понесе багатомільйонні збитки від останнього бою в кар'єрі американця Флойда Мейвезера проти співвітчизника Андре Берто

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на boxingnews.com.ua.

Декілька днів тому відомий американський журналіст Ден Рафаель оприлюднив інформацію, згідно з якою показники продажу останнього бою Флойда Мейвезера у системі платних трансляцій PPV за найоптимістичнішою оцінкою могли досяги $550 тис.

А от за даними іншого боксерського інсайдера Кевіна Айоле, ці показники ще нижчі - на рівні $400 тис.

У будь-якому випадку, вже зараз зрозуміло, що телеканал Showtime понесе багатомільйонні збитки від цього бою, питання лише в тому, наскільки великі.

Гонорари боксерів, виплачені телеканалом Showtime, склали $36 млн ($32 млн у Мейвезера і $4 млн у Берто), загальний же прибуток від трансляції навіть у випадку найоптимістичніших оцінок може становити не більше $41,2 млн доларів, половину з яких отримає Ел Хеймон як організатор поєдинку, а іншу половину - телеканал Showtime.

Неважко підрахувати, що в такому випадку втрати телеканалу Showtime складуть понад $15 млн. Якщо ж показники продаж PPV сягнуть тільки $400 тис., то втрати телеканалу Showtime перевищать $21 млн.

Як уже повідомлялося, на прощальний бій найбагатшого боксера світу Мейвезера глядачі не хотіли купувати квитки.