Перевірку шкідливості Біблії ініціював активіст, що прагне довести абсурдність російського закону

Росіянин, який виступає проти православного екстремізму, попросив прокуратуру Новосибірська перевірити Старий заповіт на наявність в ньому інформації, що шкодить дітям

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Перевірку звернення щодо шкідливості Біблії проводитиме той прокурор Ігор Стасюліс. Саме він роздивився образу почуттів віруючих у виставі "Тангейзер" Новосибірського театру опери та балету. Тоді скандал завершився звільненням директора театру.

"Та що там перевіряти? Там перевіряти нема чого. Відкрийте закон, і ви самі зможете зробити юридичний висновок про те, яке рішення буде ухвалене", - сказав ТАСС заступник прокурора Новосибірську Ігор Стасюліс.

Він послався на статтю 1 закону "Про захист дітей від інформації, яка шкодить їхньому здоров’ю та розвитку". У ній йдеться про те, що дія закону не розповсюджується на інформаційну продукцію, яка "має значну історичну, художню або іншу культурну цінність для суспільства".

"Я не хочу заборони Біблії. Я проти заборони будь-якої літератури взагалі. Я всього лише хочу показати абсурдність деяких законів, які в негарних руках перетворюються на знаряддя контролю", - розповів ТАСС автор звернення.

Яскравим прикладом контролю він назвав "православний екстремізм", який "використовують релігійні активісти з метою заборони художніх та громадських акцій", - розповів автор звернення до новосибірської прокуратури.

Нагадаємо, у зверненні до новосибірської прокуратури наводяться цитати зі Старого Заповіту. Зокрема, епізод з дочками Лота (Буття, глава 19): "…напоїмо нашого батька вином, і переспимо з ним, щоб таким чином дати життя нащадкам від нашого батька. (…) Таким чином обидві Лотові дочки завагітніли від свого батька".

На думку автора звернення, йдеться мінімум про порушення трьох пунктів: заперечення сімейних цінностей, спонукання до вжиття алкоголю та виправдання протиправної поведінки.