Путін змушує терористів заморозити конфлікт на Донбасі, - Bloomberg

Лідери сепаратистів скаржаться, що їхні надії на повну інтеграцію з Росією або отримання ширшої незалежності розвіюються. Кремль аз будь-яку ціну не хоче посилення санкцій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

"Усе потрохи, неухильно схиляється в напрямку локалізації цієї території. Що я бачу -так це створення другого Придністров'я", - сказав Олександр Ходаковський, очільник служби безпеки сепаратистів в офісі у Донецьку, передає Bloomberg.

Ходаковський і інші лідери сепаратистів стверджують, що Кремль дає чіткі сигнали про небажання ескалації конфлікту, принаймні у даний момент. Навпаки, Москва тисне на сепаратистів, щоб ті обмежили порушення перемир'я і сфокусувалися на перетворенні своєї імпровізованої адміністрації на справжній уряд. На допомогу їм прийдуть навчені у Москві чиновники.

Джерела Bloomberg серед сепаратистів та близьких до Кремля осіб заявляють, що Москва планує заморозити конфлікт, щоб послабити тиск санкцій на російську економіку. Тоді як подальша військова підтримка сепаратистів влітає Росії в копієчку, тепер сепаратистів використовуватимуть, щоб тиснути на Україну. 

Таке розв'язання ситуації грає на руку як Заходу, так і Росії, стверджують джерела Bloomberg серед західних дипломатів та кремлівських радників. Для Європи і США це буде підтвердженням ефективності політики санкцій і стримування, а для Кремля уникнення посилення обмежень є основною метою.