Третина біженців просить про притулок у Німеччині, - Євростат

Німеччина отримує третину всіх заявок від біженців, що просять про притулок у Європі. Угорщина виявилася лідером із кількості біженців на душу місцевого населення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на повідомлення статистичного офісу Євросоюзу "Євростат".

Понад третина усіх поданих біженцями клопотань про отримання притулку в Євросоюзі зафіксована у Німеччині. Угорщина ж лідирує в ЄС як країна, де подається найбільше клопотань у відношенні до кількості населення. Українці жнайбільше звертаються за отриманням притулку в Іспанії та Польщі. Такі дані оприлюднив Євростат сьогодні, 18 вересня.

У порівнянні з першим кварталом цього року кількість заявлених в ЄС клопотань про отримання притулку у другому кварталі року зросла на 15 відсотків, повідомляє Євростат. При цьому п'яту частину тих, хто клопоче про статус біженця в ЄС, становлять сирійці. Далі йдуть біженці з Афганістану та Албанії.

Українці просять про притулок у Польщі та Іспанії. Вони складають 3% аплікантів про притулок у Європі. Євростат подає, що в Іспанії з проханням про надання притулку звернулись 700 українців. Це найбільша кількість наших земляків, які шукали притулку в країнах Євросоюзу. У Польщі притулку попросили 400 громадян України.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня цього року до Європи прибуло майже півмільйона мігрантів. Прогнозують, щодо кінця 2015 року ця цифра подвоїться.