У "ДНР" заснували "нотаріальну палату", щоб "узаконити" віджату власність

Так званий "уряд" терористичної організації "ДНР" робить спроби "узаконення" власності, розташованої на окупованих територіях

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"12 вересня була відкрита "нотаріальна" палата, проводиться комплектування нотаріального корпусу в основному за рахунок стажування нових кадрів. Повноцінна робота нотаріальних реєстрів почнеться приблизно в листопаді-грудні 2015 року", - зазначив Тимчук.

За його інформацією, для забезпечення функціонування органів нотаріату та відділів реєстрації актів цивільного стану так званого "Мін'юсту "ДНР", з жовтня 204-го по грудень 2015 року ватажок "ДНР" Олександр Захарченко підписав розпорядження про виготовлення бланків єдиного зразка.

"Проект закону "ДНР" "Про нотаріат" знаходиться на розгляді так званої "Народної ради" "ДНР". Планується, що для здійснення нотаріальних дій буде виготовлено 139,8 тис. бланків і 19,7 тис. бланків реєстрації актів цивільного стану", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний спротив", бойовики "ДНР" і "ЛНР" опитують місцевих жителів, які здійснили поїздки на підконтрольні Україні території, з метою з'ясувати розташування українських військ і блокпостів.