У США презентували звіт "Вторгнення під маскою: брудна війна Кремля в Україні"

У Вашингтоні 17 вересня презентували звіт експертного центру "Інститут сучасної Росії" про вторгнення Кремля в Україну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на проект The Interpreter.

Доповідь містить антологію даних і аналітики, пов’язаних з військовими діями в Україні з початку Євромайдану і до сьогодні.

Автори наводять докази військової присутності Росії в Україні, надають дані про російський "вантаж 200" на території України, а також намагаються розібратися в мотивах Кремля, який веде військові дії на території України без оголошення війни.

Автори звіту зібрали історії родичів загиблих, журналістів та активістів, а також проводять огляд незалежних аналітичних досліджень і публікацій у ЗМІ.

Автори приходять до висновку, що уряд Росії безпосередньо координує військові дії сепаратистів,  щоб дестабілізувати Україну і розділити її на частини. Повідомляється також, що російські військові просуваються вглиб України, зводячи військові бази між Маріуполем і Донецьком і перетворюючи тимчасові військові табори на російському кордоні в постійні бази для підготовки до вторгнення на територію України.

"Коли антитерористична операція Києва була близька до перемоги над сепаратистами влітку 2014 року, Росія запустила відкрите вторгнення, поставляючи нову зброю і військове обладнання на східну Україну, підтримуючи конфлікт змішаними формаціями Спецназу і десантників, щоб закріпити війну, яка триває до сьогодні",  - зазначається у висновку звіту.

Із текстом англійською мовою можна ознайомитися на сайті проекту.

Нагадаємо, Bloomberg повідомляє, що сепаратисти заявляють про плани Кремля заморозити конфлікт, щоб уникнути посилення західних санкцій.