Чехія погрожує ЄС судом в разі ухвалення обов'язкових квот на розподіл біженців

Віце-прем'єр-міністр Чехії Павел Бєлобрадек погрожує звернутися зі скаргою до Європейського суду через біженців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Німецьку хвилю.

Як заявив віце-премєр-міністр Чехії Павел Бєлобрадек в інтерв'ю виданню Pravo, у разі схвалення обов'язкових для країн-членів ЄС квот на розподіл біженців Чехія може оскаржити його у Суді Європейського Союзу.

Бєлобрадек відкинув закиди на адресу Праги, що Чехія виказує недостатню солідарність у питанні розподілу біженців. За його словами, Чехія запропонувала прийняти на добровільних засадах 1,5 тисячі біженців.

Натомість нещодавно міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пригрозив ухвалити квоти "більшістю голосів" у випадку спротиву противників такого заходу. В Євросоюзі мають розподілити 120 тисяч біженців між країнами-членами. Утім, деякі країни чинять опір ініціативам Брюсселя з врегулювання міграційної кризи.

Як повідомлялося, на початку тижня міністри внутрішніх справ країн ЄС змогли домовитися тільки про добровільний розподіл 40 тисяч біженців між країнами-членами Євросоюзу, але не про обов'язкові квоти. На тлі невирішеності проблеми голова Європейської Ради Дональд Туск скликав на 23 вересня проведення позачергового саміту ЄС.