У "ДНР" розпочався прийом документів на "місцеві вибори"

У так званій "Донецькій народній республіці" розпочався прийом документів на "місцеві вибори", які бойовики планують провести 18 жовтня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Донецьке агенство новин".

"З 10:00 ранку до 18:00 сьогодні відбувається прийом документів, ми будемо приймати їх з 19 по 22 вересня. Зараз відбувається попередня подача документів", - сказав "голова Центральної виборчої комісії ДНР" Роман Лягін.

Він також заявив, що достовірність наданих кандидатами особистих даних перевірять в "МВС" і "міграційній службі" ДНР, куди відомості передають відразу після подачі документів в "ЦВК".

"Після перевірки достовірності, у разі підтвердження, здобувач отримає можливість починати збір підписів на свою підтримку", - повідомив Лягін.

Нагадаємо, бойовики "ДНР" заявили про намір провести "власні вибори" ще 2 липня.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр відреагував на це, зазначивши, що такі вибори не відповідатимуть Мінським угодам.

Як відомо, Україна наполягає на тому, що вибори на окупованих територіях повинні проходити винятково згідно з українським законодавством і тільки після того, як російські війська залишать територію України і українсько-російський кордон буде контролюватися Києвом.

Президент Петро Порошенко 6 липня підписав закон про місцеві вибори в Україні, призначені на 25 жовтня, проте бойовики його проігнорували. Натомість терористи вигадали власні правки до цього закону, одна з них безпосередньо забороняє українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу в "ДНР".

Крім того, лідер терористів "ЛНР" Ігор Плотницький також заявив, що влаштує вибори в самопроголошеній республіці без дозволу України.

Також раніше російська газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерела в західних дипломатичних колах повідомляла, що США та ЄС можуть ввести нові санкції проти Росії після псевдовиборів у "ДНР-ЛНР".

А прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що псевдовибори на окупованому Донбасі призведуть до зриву Мінських домовленостей.

В свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Донецьк і Луганськ готові провести вибори на основі законодавства України і в присутності спостерігачів ОБСЄ.

Раніше "керівник адміністрації глави" "ДНР" Максим Лещенко заявляв, що вони направили в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ запрошення спостерігати за виборами 18 жовтня. Але в ОБСЄ заявили, що не спостерігатимуть за псевдовиборами у "ДНР" і "ЛНР".