Лазорко оскаржить у суді відсторонення від посади глави "Укртранснафти"

Екс-глава "Укртранснафти" вимагає поновлення його на посаді і 10 тис. грн відшкодування морального збитку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна

Колишній керівник "Укртранснафти" Олександр Лазорко оскаржить в Голосіївському районному суді Києва своє відсторонення. 

"Судячи зі змісту рішення загальних зборів акціонерів про призначення Лазорко О.І. та враховуючи положення п. 13.6 Статуту ПАТ "Укртранснафта" Лазорко О.І був обраний головою правління загальними зборами акціонерів ПАТ "Укртранснафта" на термін 5 років, тобто до 10.07.2017 року. НАК "Нафтогаз України" незаконно скоротив термін повноважень Лазорка О.І. як голови правління ПАТ "Укртранснафта" на 2 роки", - йдеться в тексті судового позову Лазорка до ПАТ "Укртранснафта", НАК "Нафтогаз України" і виконавчого директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника

Документ з сайту РБУ-Україна

Крім того, в судовому позові Лазорко вимагає від виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника компенсації морального збитку в 10 тис. грн.

Зазначимо, у разі задоволення цього позову екс-голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко зможе повернутися на займану посаду і очолювати компанію до 10 серпня 2017 р.

Нагадаємо, Олександра Лазорка відсторонили від посади гендиректора "Укртранснафти" 19 березня. Замість нього поставили Юрія Мірошника. 

Зміна Лазорка змусила втрутитись в скандал олігарха Ігоря Коломойського, після чого він пішов у відставку з посади голови Дніпропетровської ОДА.

Детальніше про скандал Коломойського в "Укртранснафті" і чому Лазорка називають людиною олігарха, читайте в матеріалі Хроніка боротьби за "Укртранснафту".