Противники квот на прийом мігрантів збираються у Празі

Міністри закордонних справ із європейських країн, що виступають проти обов'язкових квот на прийом мігрантів, збираються сьогодні у чеській Празі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на EUobserver.

У заході візьмуть участь головні противники квот, Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина, а також керівництво Ради Євросоюзу, яке виступає за схему із квотами. Зустріч відбудеться за два дні перед зустріччю у Брюсселі, на якій всі представники ЄС обговорять кризу з мігрантами.

Міністри внутрішніх справ обговорять у вівторок пропозицію Європейської комісії щодо обов'язкового перерозподілу 120 тис. біженців, а також безпеки їхніх кордонів і допомоги Туреччині, яка вже прийняла 2 млн. осіб.

Як повідомляє EUobserver з посиланням на власні джерела, із чернетки рішення Євросоюзу, яке має бути підписане у вівторок, уже виключили формулу перерозподілу мігрантів відповідно до ВВП та кількості населення. Вважається, що ідея примусового розселення біженців не спрацює.

Нагадаємо, ідею розподілення біженців серед усіх країн за принципом квот Євросоюзу запропонував президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Найбільше його підтримують Німеччина і Франція, які приймають левову частку шукачів притулку, країни Вишеградської четвірки є найбільшими опонентами.