Українські митці вперше представили свої роботи на міжнародному фестивалі в Грузії

На VII Міжнародному фестивалі сучасного мистецтва "Fest i Nova 2015" вперше представлено український павільйон

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Мінкультури.

У рамках робочого візиту до Грузії заступник міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко та тимчасовий повірений у справах України в Грузії Георгій Назаров взяли участь в першому офіційному відкритті Українського павільйону VII міжнародного фестивалю сучасного мистецтва пам’яті братів Зданевичів — "Fest i Nova 2015", присвяченого 15-й річниці Арт-вілли "Гарікула".

Учасниками павільйону стали проекти "Гебдомерос. Інсталяція Ковчег" Антона Логова, Андрія Дудченка (інсталяція, живопис), куратор Павло Гудімов, "Доброволець" Андрія Котлярчука (фотографія), "Музика, яка вийшла за межі" Лідії Борисенко (графіка, текстиль), "IMAGEINSIDE" Юлії Чемерис, Євгена Лазарчука (живопис у супроводі ароматів), куратор Марина Дубровіна. Керівником Українського павільйону і комісаром проекту — Юрій Круліковський.

Фестиваль "Fest i Nova 2015" триватиме на Арт-віллі "Гарікула" та у тбіліському Музеї мистецтв Грузії до 19 жовтня. 

Арт-вілла "Гарікула" — резиденція незалежного сучасного мистецтва та художня школа неподалік Тбілісі, яка розміщується у триповерхову будинку, зведеному в 1865 році польським інженером.

Основні види діяльності: художня освіта, міжнародні виставки, семінари, художні резиденції, а також тури по регіону Каспі. Художнє розмаїття підкреслює важливість діалогу між різними типами мистецтва. Центр співпрацює з проектом "Художня вулиця", організованого спільно державним та приватними секторами в Грузії, і має галерею в центрі Тбілісі.