В Росії остаточно схвалили будівництво залізниці в обхід України

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав розпорядження уряду про будівництво ділянки залізниці Журавка-Міллерово в обхід території України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Підписано розпорядження про порядок будівництва залізниці на ділянці Журавка - Міллерово. Це те відгалуження, яке створюється для того, щоб минути територію України. Ця нова гілка пройде по території Воронезької області в Ростовську область", - сказав глава кабміну на нараді зі своїми заступниками .

Він зазначив, що "це робиться для того, щоб забезпечити незалежний і стійкий рух поїздів у південному напрямку, щоб не бути зав'язаними на ті проблеми і неприємності, які, на жаль, тривають у наших сусідів".

Росія ухвалила рішення про початок в 2015 році будівництва залізничного обходу території України для поїздів, що прямують з центральних районів країни в південні регіони. Згідно з проектом, необхідно побудувати нову ділянку залізниці між станціями Журавка і Чертково (сьогодні між ними поїзди ходять по території України), а також реконструювати ділянку магістралі від Прохорівки до Батайська під необхідні обсяги пасажирського руху. Вартість усього проекту - близько 55 млрд рублів.