Вихідні у Києві побили 7 температурних рекордів

Сім температурних рекордів зареєструвала минулих вихідних у Києві Центральна геофізична обсерваторія

Про це повідомив директор ЦГО Олександр Косовець, передає Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Найтепліше за 135 років історії метеорологічних спостережень у столиці "бабине літо" з п’ятниці, 18 вересня, по неділю, 20 вересня, відзначилось 7 температурними рекордами", - зазначається в повідомленні.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, у Києві 18 вересня, крім перевищення максимальної температури, було зафіксоване ще й перевищення середньодобової температури для цього дня 1909 року на 0,2°С. Її значення становило +22,0°С.

У суботу, 19 вересня, було побито рекорди всіх трьох параметрів добової температури для цього дня з 1913 року. А саме: вночі температура перевищила попереднє історичне значення на 1,6°С і досягла +18,0°С; максимальна температура повітря вдень досягла +31,8°С, перевищивши таким чином попередній рекорд температури для цього дня аж на 3,0°С; середньодобова була перевищена на 1,6°С і становила +24,5°С;

Читайте також"Бабине літо" у Києві побило столітній рекорд.

У неділю, 20 вересня, було зафіксовано ще два температурних рекорди. Максимальна температура повітря по полудню досягла +30,4°С, перевищивши таким чином попередній рекорд температури для цього дня 1913 року на 1,1°С. Крім того було перевищене й попереднє історичне значення середньодобової температури, яке зафіксовано у 1913 році на 0,1°С. Середньодобова температура становила +22,4°С.