ЄС має зауваження щодо конкурсу з обрання антикорупційного прокурора

Європейський Союз закликає українську владу забезпечити повну довіру суспільства до конкурсної комісії з відбору кандидатів на заняття адміністративних посад у спеціалізованій антикорупційній прокуратурі

Зміст

Про це сказано в повідомленні, розміщеному на офіційній сторінці представництва ЄС в Україні в соціальній мережі Facebook, передає Еспресо.TV.

"Я хотів би закликати до того, що існує насущна потреба забезпечити довіру суспільства до членів конкурсної комісії, призначених і Верховною Радою, і Генпрокуратурою", - цитує прес-служба представництва слова посла ЄС в Україні Яна Томбінського.

Томбінський зазначив, що суспільні активісти висловили стурбованість щодо членів комісії, призначених Генпрокуратурою, і додав, що ефективне функціонування Національного бюро з боротьби з корупцією залежить від того, як швидко антикорупційна прокуратура почне свою роботу.

Читайте такожАнтикорупційна реформа вже цього року має дати перші результати, - Порошенко.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з відбору кандидатів на заняття адміністративних посад у спеціалізованій антикорупційній прокуратурі призначила своїм головою президента Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла страда - Україна", доктора юридичних наук Катерину Левченко.