Мінфін має намір до 1 грудня завершити реструктуризацію держборгу

Процедуру реструктуризації держборгу Міністерство фінансів має намір закінчити до 1 грудня цього року

Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінфіну, передає Еспресо.TV.

"Результати реструктуризації по всіх серіях боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі протягом жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація повинна бути остаточно завершена", - йдеться в повідомленні.

Мінфін зазначив, що з метою завершення реструктуризації державного і гарантованого державою боргу  Кабінет міністрів тимчасово зупинив виплати за деякими державними та гарантованими державою позиками.

"Дане тимчасове призупинення платежів є технічним", - йдеться в повідомленні.

При цьому міністерство уточнило, що тимчасова зупинка платежів не включає єврооблігації, що не передбачають здійснення будь-яких виплат у період з 23 вересня до 1 грудня 2015 року.

"Тимчасова зупинка платежів поширюється на 9 з 14 серій облігацій зовнішньої державної позики і гарантованих державою єврооблігацій ДП "Фінінпро", що входять в периметр реструктуризації, включно з єврооблігаціями з погашенням у вересні і жовтні 2015 року", – йдеться в повідомленні Мінфіну.

У повідомленні вказується, що останній термін для власників єврооблігацій України подати електронні інструкції для голосування - 13 жовтня, а оголошення результатів про наявність кворуму на зборах власників єврооблігацій, а також публікація оголошення про повторне проведення зборів повинні відбутися не пізніше 14 жовтня. При цьому, якщо під час першого голосування не буде кворуму, повторні збори власників єврооблігацій і єврооблігацій ДП "Фінінпро" повинні відбутися 29 жовтня і 5 листопада відповідно.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 вересня, Кабінет міністрів України розпочав процедуру реструктуризації державного боргу України.