The Guardian виділить гроші на фільми про Україну

Британське видання оголосило конкурс, переможці якого отримають фінансову підтримку у зйомці короткометражки про Україну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Docudays UA.

З 1 жовтня стартує прийом заявок на конкурс "The Guardian прямує в Україну". Це всеукраїнський конкурс документальних проектів від найвпливовішого британського видання, спільно з Docudays UA та Британською Радою в Україні.

Для у часті у конкурсі приймаються сучасні історії, пов'язані з суспільними перетвореннями або новими явищами в країні, які можна показати через незвичайних героїв та зацікавити якомога ширше коло глядачів у всьому світі. Хронометраж кожного фільму – до 15 хвилин. 
 
У результаті всеукраїнського конкурсу шість документальних проектів будуть відібрані для пітчингу на Docudays UA 2016 та представлені на розгляд експертної ради. Троє переможців отримають продюсерську підтримку та грошові призи для створення своїх фільмів:
 
До 5000 британських фунтів від The Guardian
До 3000 фунтів від Британської Ради
До 3000 фунтів від Docudays UA

Взяти участь у конкурсі можуть громадяни України віком до 37 років з досвідом створення документального кіно, з цікавими ідеями документального короткометражного фільму про реалії сучасної України та бажанням втілити їх у життя. Окрім цього обов'язковим є знання англійської на рівні не нижче B1.

Подати заявку можна до 15 лютого 2016 на сайтах www.britishcouncil.org.ua та www.docudays.org.ua. З 15 лютого до 1 березня 2016 експертна рада розглядатиме надіслані заявки. І вже 1 березня імена шістьох фіналістів з’являться на www.britishcouncil.org.ua,  www.docudays.org.ua та в соціальних мережах.

Зйомки фільмів-переможців триватимуть в Україні, а монтаж і пост-виробництво – у Лондоні, на технічній базі The Guardian. Готовий фільм публікується на сайті/порталі The Guardian documentary.

The Guardian documentary – це онлайн-платформа документальних фільмів, щодня її відвідують мільйони людей. The Guardian documentary також займається виробництвом фільмів і весь час шукає нові історії, що вирізняються майстерністю оповіді та яскравими героями. Цього разу пошуки історій відбуваються в Україні.

The Guardian орієнтується на фільми, що захоплюють молодих глядачів, спраглих унікальної інформації та динамічних історій. 

"Замисліться, на що реагуєте ви та ваші знайомі в соціальних медіа, що привертає увагу і чому. А потім уявіть незнайому людину, і подумайте, що може змусити її вибрати ваш фільм і поширити його. Не варто слідувати традиційній журналістиці, або намагатися уявити, що відповідатиме стилю The Guardian. Краще залишатись собою – тоді ви маєте шанс усіх здивувати, або навіть винайти щось нове", - радять українським митцям Docudays UA.