Україна сьогодні в Мінську вимагатиме скасування псевдовиборів на Донбасі

На сьогоднішньому засіданні контактної групи щодо Донбасу в Мінську представники України вимагатимуть скасування призначених терористами "місцевих виборів"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на повідомлення Ірини Геращенко в Facebook.

Уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко разом з народним депутатом Ганною Гопко представлятимуть українську сторону на сьогоднішньому засіданні робочих груп і Тристоронньої контактної групи в Мінську.

"Ключова позиція, з якою ми, як представники України, будемо виходити сьогодні в усіх групах - це неприпустимість проведення будь-яких фейкових виборів на окупованих територіях і вимога їх скасувати. Такі жорсткі директиви отримано і від президента. Вибори на Донбасі можуть проходити тільки за УКРАЇНСЬКИМ законодавством, згідно зі стандартам ОБСЄ, з допуском і повноцінною роботою українських медіа. Ми будемо вимагати скасування "указів" маріонеток Кремля про проведення виборів, бо призначати їх може виключно ВР, а не самопризначенці", - написала Геращенко.

Також вона додала, що відповідна заява була зареєстрована у Раді ще минулого тижня. Крім того, до міжнародних організацій та демократичних країн було направлене звернення дати жорстку оцінку цим спробам бойовиків зірвати мирний процес.

"Сьогодні ж ми оприлюднюємо спільну заяву голови ВР і голів двох парламентських профільних комітетів - євроінтеграції і закордонних справ, щодо неприпустимості фейкових виборів. І вже сьогодні світ говорить, що не визнає їх", - повідомила Геращенко.

Зазначимо, раніше Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що жодна з країн-членів НАТО не визнає вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей у разі, якщо вони будуть проведені не за українським законодавством.

Тим часом терористи сьогодні перед засіданням Контактної групи заговорили про вибори по українських законах восени 2016 року.

Нагадаємо, ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко призначив проведення місцевих "виборів" на 18 жовтня 2015 р. У свою чергу ватажок самопроголошеної "Луганській народної республіки" Ігор Плотницкий підписав указ про проведення 1 листопада 2015 виборів голів 14 міських і районних адміністрацій.