105-річний японець побив світовий рекорд з легкої атлетики

Японець Хідекіті Міядзакі оновив рекорд в бігу на 100 м у віковій категорії понад 105 років, але заявив, що залишився незадоволений своїм результатом

Міядзакі, що отримав прізвисько "Золотий Болт" на честь шестиразового олімпійського чемпіона Усейна Болта, у середу в Кіото, на наступний день після свого дня народження, пробіг 100-метрівку за 42,22 секунди, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Я незадоволений своїм результатом. Під час забігу у мене текли сльози, бо я розумів, що біжу занадто повільно. Напевно, я старію! Знаєте, в бігу я ще новачок. Мені потрібно старанніше тренуватися. Тренування проходять добре, тому я поставив перед собою мету пробігти 100-метрівку за 35 секунд. Я все ще можу поліпшити свій результат", - запевняє Міядзакі. 

По закінченні забігу Міядзакі зобразив знамениту переможну "блискавку" Усейна Болта, після чого отримав сертифікат від представників книги Гіннесса, що підтверджує його рекорд.

"Можу сказати, що я пишаюся своїм здоров'ям. Кілька днів тому я проходив медобстеження, і лікарі сказали мені, що я здоровий, як огірочок. Можливо, мій розум вже не такий гострий, але фізично я тіп-топ. У мене ніколи не було проблем зі здоров'ям", - стверджує японець.

Відповідаючи на запитання про успіхи Усейна Болта на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Пекіні, Міядзакі зморщив ніс, посміхаючись.

"Я хотів би позмагатися з ним. Кілька років тому він приїжджав до Японії і хотів зустрітися зі мною, але мене не було вдома, і він поїхав ні з чим. Я дуже шкодую про це", - каже Міядзакі, який втратив кілька секунд на старті через те, що не почув постріл стартового пістолета.