Держдеп США назвав кримінальну справу проти Савченко лицемірною

Офіційний Вашингтон висловив занепокоєння у зв'язку з рішенням російського суду продовжити справу Надії Савченко та закликав Москву негайно звільнити українську полонену

З відповідною заявою під час брифінгу виступив у вівторок заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Відсьогодні починається розгляд по суті справи Надії Савченко - українського військовослужбовця та члена парламенту України, яка була викрадена проросійськими сепаратистами в червні 2014 року, насильно переправлена через кордон та звинувачена у вбивстві", - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що "Сполучені Штати залишаються глибоко занепокоєними рішенням Російської Федерації просувати далі цю лицемірну справу".

За словами Тонера, справжня справедливість у справі української льотчиці буде досягнута тоді, коли "всі звинувачення будуть негайно зняті, а Надія Савченко повернеться додому в Україну".

У цьому зв'язку він нагадав, що Росія взяла на себе зобов'язання відповідно до Мінських угод звільнити всіх військовополонених.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію із закликом негайно звільнити Надію Савченко.