Двом особам висунуто підозру у справі пожежі на нафтобазі "БРСМ"

У справі про пожежу на нафтобазі мережі "БРСМ" у Київській області висунуто підозру інженеру та заступнику директора нафтобази, вони перебувають під домашнім арештом

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на МВС.

Дії посадовців кваліфіковані за ч.2 ст. 273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України.

Міліція встановила, що паливно-мастильні матеріали на цій нафтобазі зберігали три товариства з обмеженою відповідальністю, одне з яких – власник бази, а ще два є орендарями.

Читайте також: Родичі загиблих у пожежі на нафтобазі вимагають від БРСМ 60 млн грн моральної компенсації.

Станом на 23 вересня, призначено 35 експертиз, слідчими допитано 268 осіб.

Вже проведено 15 обшуків за місцем проживання підозрюваних – посадових осіб ТОВ, а також у контролюючих організаціях. Крім того, призначено 35 експертиз, зокрема – судово-медичні, електротехнічна, пожежно-технічна та вибухотехнічна, інженерно-екологічна, будівельно-технічна тощо. На теперішній час 16 експертиз вже виконано.

До Головного слідчого управління МВС України надійшло 9 заяв від осіб про залучення до кримінального провадження у якості потерпілих яким були вручені пам’ятки про процесуальні права потерпілих.

Нагадаємо, що 8 червня під Васильковом сталась масштабна пожежа на нафтовій базі компанії "БРСМ". Згодом стало відомо, що керівництво нафтобази протягом півтори години не викликало пожежників.

При гасінні пожежі загинули 6 людей.