На Запоріжжі суддю зловили на хабарі в 30 тис. гривень

Співробітники Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом протидії злочинності у сфері економіки МВС України зловили суддю Бердянського міськрайонного суду Запорізької області при одержанні неправомірної вигоди

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ, передає Еспресо.TV.

"Зазначений суддя вимагав від цивільного позивача у справі, яка перебувала в його провадженні, неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у розмірі 30 тис. грн, що становить 10% від суми заявлених позовних вимог", - зазначили у відомстві.

У середу, 23 вересня, після отримання суддею останньої частини неправомірної вигоди у вигляді 20 тис. грн, на підставі рішення слідчого судді правоохоронцями проведено огляд місця події, в ході якого виявлено та вилучено зазначені кошти.

До цього зазначений суддя двічі отримував від цивільного позивача частину хабара на загальну суму 10 тис. грн.

"За даним фактом Генеральною прокуратурою України в Єдрей внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. В даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою виявлення і фіксації слідів скоєного кримінального злочину. Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає міру покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна", - повідомили в прес-службі ГПУ.