Продовольча блокада повернула проблему Криму на перший план, - Чубаров

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров, який є одним з ініціаторів продовольчої блокади Криму, вважає, що ця акція повернула проблему окупованого Росією півострова з другого-третього ряду в перший

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Крим. Реалії", повідомляє Еспресо.TV.

"Зараз кажуть, що саме завдяки Меджлісу і кримським татарам блокада перетворюється на загальноукраїнську акцію і повертає кримську проблему з другого-третього ряду в перший. Це також робить кримських татар повноцінними суб'єктами переговорного процесу, який, як прогнозують, може початися в результаті вже інших кроків, які випливають з цієї акції. Я чесно скажу: ми цю мету теж ставили перед собою", - сказав глава Меджлісу.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявляв, що припинення поставок електроенергії в Крим може стати наступним етапом блокади півострова.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує у Крим з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.

За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим доти, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій проти кримських татар.