"Зірковий" бразильський форвард щодня молиться за арешт Блаттера

Легендарний бразильський футболіст Ромаріо заявив, що щодня молиться за те, щоб президент ФІФА Йозеф Блаттер був заарештований

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazzetta dello Sport.

"ФІФА продажна, це серце справжнього картелю. Деякі вже арештовані, хтось буде заарештований надалі. Я сподіваюся і щодня молюся про те, щоб Блаттер став одним з них", - сказав Ромаріо.

Він також заявив, що не вважає президента УЄФА Мішеля Платіні гідною кандидатурою на зміну Блаттеру на чолі ФІФА.

"Я не можу назвати Платіні продажним, але ви самі бачите, що його поведінка в УЄФА не краща. Він з тієї ж школи, що й Блаттер. Платіні - частина світу ФІФА і УЄФА, і нічого позитивного під його керівництвом статися не може", - стверджує Ромаріо.

Конгрес, на якому відбудуться вибори нового глави ФІФА, відбудеться 26 лютого 2016 року в Цюріху. Крім Платіні про свої наміри боротися за пост президента організації висловлювалися бразилець Зіко, колишній віце-президент ФІФА Чон Монджун з Південної Кореї, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, екс-півзахисник збірної Тринідаду і Тобаго Давид Нахід, екс- футболіст збірної Нігерії Сьогун Одегбамі.

Наприкінці травня в Цюріху за підозрою в корупції було заарештовано кілька високопоставлених чиновників ФІФА. Блаттер, який очолює організацію з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, перемігши єдиного опонента - принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна, а вже 2 червня оголосив про відставку зі свого поста.