Росія вимагає, щоб Канада пустила до себе її хокеїста-зека

Федерація хокею Росії наполягатиме на тому, щоб депортованому зі США захиснику В'ячеславу Войнову дозволили в'їзд до Канади на Кубок світу

Про це розповів перший віце-президент ФХР Роман Ротенберг, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Р-спорт.

"Ви знаєте, що сьогодні у нас у всіх проблеми з в'їздом на Кубок світу. Вони є не тільки у Слави, а й, наприклад, у мене. Зрозуміло, що ми будемо вирішувати це питання. Якщо головний тренер збірної Росії Олег Знарок включить Войнова до складу, ми, безумовно, будемо наполягати на тому, щоб йому дозволили в'їзд. Тому що в іншому випадку все це просто не має сенсу, якщо якихось наших гравців не пускатимуть на Кубок світу. Це суттєво послабить наші позиції, а ми хочемо, щоб спортивний принцип дотримувався", - заявив Ротенберг.

Войнов на початку липня в США був засуджений до 90-денного тюремного терміну за звинуваченням у домашньому насильстві щодо своєї дружини Марти Варламової. Він вийшов з тюрми 2 вересня і був узятий під варту Бюро з контролю за дотриманням імміграційного і митного законодавства США. Повідомлялося, що імміграційна влада США мала намір домагатися його депортації. Втім хокеїст цього тижня добровільно залишив межі США.

Кубок світу з хокею має відбутися у вересні наступного року в Канаді.