Російській екологічній організації довелось повернути $159 тис. Ді Капріо через диктаторські закони

Природоохоронна організація "Екологічна вахта Сахаліну" заявила, що повернула до фонду Леонардо Ді Капріо гроші, отримані на збереження заказника "Східний" і прилеглих до нього диких річок

У повідомленні на сайті організації йдеться, що отримані кошти в розмірі $159 тисяч вже повернуто до фонду, передає Еспресо.TV.

Таке рішення було прийнято "Ековахтою Сахаліну" для того, щоб домогтися виключення з реєстру іноземних агентів.

Крім того, з тією ж метою організація має намір найближчим часом повернути зарубіжної некомерційної організації "Центр дикого лосося" $30 тисяч, отриманих на захист і збереження диких популяцій тихоокеанських лососів.

Організація наполягає, що у міністерства юстиції не було підстав включати її до реєстру іноземних агентів, оскільки вона не займається політичною діяльністю. Однак про всяк випадок екологи відмовилися від закордонного фінансування.

Тепер "Ековахта Сахаліну" має намір існувати на пожертвування з боку жителів острова, а також домагатися зняття статусу іноземного агента через суд. У разі відмови організація пообіцяла припинити свою діяльність.

Раніше "Ековахта Сахаліну" вже відмовилася від коштів, отриманих від благодійного фонду Мотта, так як Рада Федерації внесла його в неофіційний проект списку небажаних організацій.

"Екологічна вахта Сахаліну" існує з 1995 року. Спочатку вона працювала як неформальна організація, а в 1997 році була зареєстрована офіційно. Діяльність "Ековахти Сахаліну" спрямована на збереження дикої природи.
Організація фінансується за рахунок благодійних пожертвувань, грантів та членських внесків. До реєстру іноземних агентів "Ековахту Сахаліну" внесли 15 вересня. Приводом стало те, що організація ставить своїм завданням вплив на органи державної влади.