Ще шістьох російських чемпіонів упіймали на допінгу

Шістьох представників спортивної ходьби зі збірної Росії відсторонено від змагань через позитивні допінг-проби

Про це пише Associated Press з посиланням на представника Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ), повідомляє Еспресо.TV.

Усі спортсмени представляють Центр олімпійської підготовки ім. Віктора Чегіна. Серед них - срібний призер чемпіонату світу-2013 Михайло Рижов, чемпіонка Європи-2014 Ельміра Алембекова, бронзові призери чемпіонату Європи-2014 Іван Носков та Денис Стрєлков, чемпіонка світу серед юніорів Віра Соколова і Станіслав Ємельянов, який виграв чемпіонат Європи-2010 на 20 км.

Позитивний результат показали допінг-проби, які були взяті поза змаганнями в червні в Саранську.

Виконуючий обов'язки президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Вадим Зеліченок заявив, що організація не отримувала від IAAF будь-яких документів з приводу усунення спортсменів.

Тренер Віктор Чегін 16 липня був відсторонений від роботи в збірній Росії та Центрі олімпійської підготовки Республіки Мордовія через розслідування його діяльності Російським антидопінговим агентством (РУСАДА). Після цього Чегін заявив про завершення кар'єри. У лютому дисциплінарну справу проти російського тренера відкрила IAAF.

Нагадаємо, у січні-2015 трьох російських олімпійських чемпіонів викрили у вживанні допінгу.