Зброя, Саакашвілі та авто. Порошенко відповів на три електронні петиції

Президент Петро Порошенко завершив розгляд трьох електронних петицій, які набрали понад 25 тис. голосів

Відповіді розміщено на сайті президента, передає Еспресо.TV.

Зокрема голова держави надав відповіді на петиції щодо загального права власності на зброю, призначення Михайла Саакашвілі прем'єр-міністром та скасування податків та митних платежів на імпорт автомобілів.

У питанні щодо права на зброю президент не надав чіткої відповіді, але ініціював розгляд цього питання у рамках Конституційної Комісії та включення до її складу автора петиції, голови ВГО "Українська асоціація власників зброї" Георгія Учайкіна.

У питанні про призначення Саакашвілі прем’єр-міністром президент послався на те, що перед цим має статися відставка чинного прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, до чого президент за законом не має стосунку.

"Крім того, необхідною умовою започаткування вищенаведеної процедури призначення прем'єр-міністра України є особиста згода кандидата щодо призначення на цю посаду. Однак М.Саакашвілі з цього питання не висловлювався", – йдеться у тексті відповіді.

У питанні "Скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто" президент доручив прем'єр-міністру Арсенію Яценюку "забезпечити комплексне та ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми та за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення".

Окрім того, президент додав, що низка заходів щодо зниження податкового навантаження на ввезення автомобілів уже ухвалена: зокрема, скасовано спеціальне мито, а з 2016 року заплановано скасування додаткового імпортного збору.

Нагадаємо, що раніше  Порошенко заявляв, що понад 80% українців виступають проти вільного володіння і носіння вогнепальної зброї, і він, як гарант Конституції, згоден з ними.